Längd:
13 min
Språk:
Engelska/Svenska
Festivaler & Priser:
 • Clermont-Ferrand Short Film Festival, France 2007
 • Docusur International Film Festival in Tenerife, Canary Island 2007
 • IDFA – International Documentary Film Festival 2008
 • Göteborg International Film Festival 2009
 • Uppsala Short Film Festival 2008, Sweden

Credit:
 • Producer/Director/Camera
 • Nahid Persson
 • Sound & Mix
 • Arvid Marklund
 • Translation
 • Marina Papazians Chris Mc Alister ©RealReel doc AB & SVT

Övrig information:

Information

Birdcage / Fågelburen (2008)

Beskrivning

Vi får följa spåmannen Habib en dag på jobbet. När han som vanligt köper sin frukostsoppa stöter han ihop med en äldre man. Trots sin ålder är han pigg och mycket frispråkig. De börjar prata och det kommer fram att han behöver en inneboende i sin lägenhet, och han undrar om Habib är intresserad. Tillsammans ger de sig av för att se den. Väl framme visar han Habib runt i lägenheten. Under samtalet kommer det fram att han hyr ut ett av rummen till folk som vill ha tillfällig sex. Med fortsatt stolthet berättar han om att han brukar köpa sex av en 22-årig kvinna som vanligtvis arbetar på en teater, men som kommer till honom för att tjäna extra pengar. Habib beger sig ut på gatorna igen. Han ska leta efter en lämplig plats att stå och sälja sina spådomar på. Det är alltid svårt att hitta ett ställe eftersom polisen hela tiden kontrollerar och brutalt kör bort både försäljare och spåmän.

Filmer