Längd:
58 min
Språk:
Svenska
Festivaler & Priser:

Credit:
 • Directed by
 • Setareh Persson
 • Producer
 • Nahid Persson
 • Editor
 • Bernhard Winkler
 • Photography
 • Setareh Persson
 • Sounddesign and Soundmix
 • Christian Christensen
 • Colour grading
 • Ulf Nordin
 • Graphics
 • Rostam Persson
 • On-line
 • Torbjörn Persson
 • Post production coordinators
 • Rostam Persson Torbjörn Persson
 • In co- production with
 • Swedish Television – Hans Lindeberg, Eva Sandelin (Project leader) YLE – Jenny Westergård
 • With the support of
 • Swedish Film Institute By Tove Torbiörnsson Film in Västernorrland Film in Gävleborg The Crime Victim Fund (Brottsofferfonden) ©RealReel doc AB & Swedish Television 2008

Övrig information:

Information

Emma (2007)

Beskrivning

“Emma” är en historia om en ung kvinnas revansch när livet gått snett och hon tas in på ett behandlingshem som arbetar efter devisen att alla ska behandlas lika. “Det är bäst att du vänjer dig” säger de andra tjejerna på behandlingshemmet. Men vänja sig kommer Emma inte att göra. Trots tacksamheten till behandlingshemmet som hjälper henne fri från droger, kommer Emma att välja en annan väg – sin väg! “Det händer andra men inte oss” är en tanke som är bedräglig för många familjer. Många tror att de som finns på behandlingshem är utstötta alkoholister och knarkare från en bänk i parken. Sanningen är att de flesta är vanliga människor från vanliga familjer. Filmen om Emma slår hål på fördomar om ett svagt offer och lyfter fram styrkan och modet att bryta sig loss och ta sig ur ett miserabelt liv. Det handlar om en tjej som har mycket att ge och lära oss andra. Det handlar om mod, integritet, hopp, glädje och framför allt kärlek till livet. Emma, som är adopterad från Sri Lanka, började missbruka droger när hon var 12 år gammal. Hon är 18 år när filmen börjar och i stort behov av en radikal förändring av sitt liv och leverne. Filmens regissör följer Emma under fyra år. Nu drömmer hon om bröllop, hus och fast anställning.

Filmer