Längd:
76 min
Språk:
Engelska/Svenska
Festivaler & Priser:

Credit:
 • Directed by
 • Nahid Persson
 • Producers
 • Setareh Persson Nahid Persson
 • Editors
 • Bernhard Winkler Nahid Persson
 • Photography
 • Nahid Persson Setareh Persson
 • Music
 • Krister Linder
 • Sounddesign
 • Jan Alvemark
 • Sound mix
 • Ove Svensson
 • Translation
 • Christine milrod
 • Distributors
 • Folkets Bio Women Make Movies Illumina Films
 • Production company
 • RealReel doc AB

Övrig information:

Information

Four Wives – One man / Fyra fruar – en man (2007)

Beskrivning

Den tredje frun kom till familjen när den andra frun var på en två veckor lång resa med barnen. När fru nummer två kom tillbaka upptäckte hon en ny fru i huset. Vi befinner oss mitt i familjen Mohammadis märkliga liv. Husets herre är älskvärd men samtidigt inskränkt och förtryckande mot kvinnor. Om man bara kunde hata honom – men det går inte. Han är en charmerande motsägelse. En nyanserad och problematiserande skildring av kvinnoförtryck i vår samtid. En berättelse byggd av humor och allvar, sammanflätad av närgångna, ärliga och självironiska repliker, repliker om ett liv – ett liv delat av en man och hans fyra fruar.

Filmer