Längd:
48 min
Språk:
Engelska
Festivaler & Priser:

Credit:
  • Producer/Direcotr/Editor
  • Nahid Perssond
  • Cinematography
  • Setareh Persson John Berglund Marjam Moghadam
  • Stills
  • Sanna Sjöswärd    Production Tona Film & TV

Övrig information:

Information

My Mother – A Persian Princess / Min mamma – en persisk prinsessa (2000)

Beskrivning

Sanna: ” Som barn brukade jag fantisera om att min mamma i Iran var en persisk prinsessa”. Att veta att man är adopterad, och att sedan plötsligt inse att ens biologiska mamma fortfarande finns i livet, boende i ett annat land, är omvälvande. Och att förstå att man kanske kan få möta henne om än mer. Med hjälp av en journalistkompis i Teheran cirkulerar ett foto av Sanna och hennes biologiska mor i pressen, och en dag ringer hon. Efter mycket funderande ger sig Sanna ut på en resa för att möta sin mor. Det visar sig bli psykiskt uttömmande och omtumlande på många sätt. Sanna ställs inför obehagliga fakta om både hennes egen och hennes mors bakgrund. Hennes mor, kvinnan hon drömt om så mycket, och så länge…

Filmer